Jongeren opgepakt in verband met Lizard Squad

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Jongeren opgepakt in verband met Lizard Squad

Zes jongeren uit het Verenigd Koninkrijk zijn opgepakt omdat ze in verband zijn gebracht met de hacking-groep Lizard Squad. Zij zouden gebruik gemaakt hebben van de Lizard Stresser tool, software die men kan gebruiken om geld te doneren en zo websites door kan geven als potentieel doel voor hacking.

The Lizard Squad is een groep hackers die verantwoordelijkheid heeft geclaimd op de aanvallen gericht op Xbox Live en het PlayStation Network welke de systemen aan het eind van vorig jaar teisterde. Zij hebben software gemaakt die mensen kunnen downloaden genaamd “Lizard Stresser”. Mensen kunnen hiermee geld doneren en websites nomineren die The Lizard Squad uit de lucht moet halen. Zes individuen uit het V.K. zijn opgepakt omdat ze gebruik gemaakt hebben van die software. De officiële reden is als volgt:

“De gearresteerden worden verdacht van het gebruik van Lizard Stresser, software gekocht met alternatieve betalingen zoals Bitcoin zodat hun anonimiteit gewaarborgd bleef. De bedrijven en organisaties die deze personen op het oog hadden was een grote nationale krant, een school, bedrijven in de gaming-industrie en een aantal online winkels.”

De gearresteerden in kwestie zijn allemaal jongens tussen de vijftien en achttien jaar oud. Ze zijn vorige week opgepakt. Het NCA (National Crime Agency) zegt nog bij vijftig anderen invallen te willen doen, al zijn dat mensen waarvan ze denken niet schuldig te zijn geweest aan het hacken van de sites zelf.

De mensen van The Lizard Squad zelf lijken nog buiten schot te blijven en hebben via hun Twitter represailles aangekondigd vanwege de acties van de Britse agenten.