Johnny Depp keert terug voor Fantastic Beasts 3

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Johnny Depp keert terug voor Fantastic Beasts 3

Een grote verrassing is het niet, maar het is wel leuk nieuws: Johnny Depp zal ook te zien zijn in de derde film van Fantastic Beasts. Depp maakte dit nieuws zelf bekend aan de website Collider.

De film Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald draait vanaf 14 november in de bioscoop. Daarin keert Depp terug als Gellart Grindelwald. Het personage was voor het eerst heel kort te zien aan het einde van Fantastic Beasts and Where to Find Them. Het karakter Percival Graves (Colin Farrell) bleek een vermomming te zijn van Grindelwald, die aan het einde van de film terugveranderde in zichzelf.

Nu maakt Depp dus al bekend dat hij terug zal keren voor het derde deel van de franchise. De Fantastic Beasts-films draaien om de epische strijd tussen Albus Dumbledore (Jude Law) en Grindelwald. Dat verhaal wordt over een vijftal films verteld, culminerend in de legendarische strijd tussen de twee, die meteen een einde maakt aan de Tweede Wereldoorlog.

Depp liet weten het geweldig te vinden om het personage te spelen, ondanks dat hij een fascist speelt:

Yeah he’s a fascist, he’s one of those, but to play him as a sensitive, concerned yet manipulative and powerful wizard.

Volgens Depp is het karakter van Grindelwald heel sterk, maar is hij tegelijk ook een gevoelige en bezorgde tovenaar. De wereld van Fantastic Beasts is zo breed dat Depp de mogelijkheid had om welhaast alles te proberen. Depp liet weten dat de opnames voor de derde film ergens halverwege volgend jaar van start zullen gaan.