John Romero is bezig met een mod voor Doom

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
John Romero is bezig met een mod voor Doom

Gisteren liet John Romero weten dat hij bezig is met een nieuwe gratis mod voor Doom uit de jaren 90. Romero was ontwerper en oprichter bij id Software dat verantwoordelijk was voor de Doom-game uit 1993. De mod heet SIGIL en verschijnt in februari 2019.

SIGIL is een mod voor de originele Doom uit 1993. De aankondiging van deze mod viel samen met de 25ste verjaardag van de game. SIGIL is een mod en speelt zich af vlak na de vierde aflevering van het origineel. De inhoud van deze mod bevat zowel negen singleplayer- als negen deathmatch-levels. Zij die de mod willen spelen, moeten wel het origineel bezitten.

Iedereen die SIGIL download kan naast een gewone versie ook kiezen voor maar liefst twee limited edition fan boxes. Deze zijn van Limited Run Games en bevatten leuke extra’s. Waaronder muziek van metal legende, Buckethead. Hij schreef speciaal nieuwe muziek voor deze gratis uitbreiding. De doosjes bevatten cover art van Christopher Lovell. Hij maakte al veel iconische covers van verscheidene metal album en enge films.