Jim Ryan wordt nieuwe baas van SIE

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Jim Ryan wordt nieuwe baas van SIE

Vanaf 1 april krijgt Sony Interactive Entertainment (SIE) of het bedrijf achter PlayStation een andere CEO. Op die datum neemt Vicepresident Jim Ryan het roer over van de huidige baas John Kodera. Dat liet SIE weten via een persbericht op de officiële website.

De CEO switch komt er na vele gesprekken tussen Sony CEO Kenichiro Yoshida en John Kodera. Kodera laat in het persbericht weten dat hij graag wilt werken aan de verdere ontwikkeling van het PlayStation Network. Hieronder vallen vooral de User Interface (UI) en de services die het platform nu biedt. Om dit te verwezenlijken wordt de huidige CEO de vicepresident en wordt Jim Ryan de CEO van SIE. Kodera heeft er alle vertrouwen in dat Ryan met zijn kennis van zaken het bedrijf succesvoller zal maken. Dit vooral op het vlak van de digitale transformatie die het SIE nu doormaakt.

Jim Ryan daarentegen is erg vereerd met zijn titel. Door zijn jaren dienst lag hij mee aan de basis van de huidige status die de organisatie en de community nu heeft. Op deze manier zullen hij, John Kodera en het team blijven bouwen aan de gebruikerservaring en relaties met de zakenpartners.

Ryan werkt sinds 1994 bij het bedrijf en werd in 2011 de baas van de Europese tak van het bedrijf. In 2016 schopte hij het verder nog tot Head of Global Sales and Marketing. Sinds 2018 is hij vice-SEO en op 1 april klimt hij verder op als president.