Jeffrey Dean Morgan onzeker over rol als Batman

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Jeffrey Dean Morgan onzeker over rol als Batman

Waar Marvel al jarenlang het ene na het andere succes weet te boeken, zit rivaal DC nog in onzekerheid. Na flink wat rumoer over slecht ontvangen films of films die geschrapt werden, zijn een aantal acteurs onzeker over hun toekomst bij DC. Zo ook Jeffrey Dean Morgan, die Batman zou spelen. 

Het zogeheten DC Extended Universe is langzaamaan zijn catalogus aan het uitbreiden. Toch hebben we de afgelopen tijd al flink wat berichten voorbij zien komen waarin deadlines verplaatst of zelfs geschrapt werden. Daarom heeft uitgever Warner Bros. besloten om pas een aankondiging te doen wanneer de film zeker doorgaat.

Acteur Jeffrey Dean Morgan (bekend als Negan uit The Walking Dead) speelde eerder al de vader van Bruce Wayne in Batman V Superman: Dawn of Justice. In de film Flashpoint zou Thomas Wayne echter zelf de rol van Batman vertolken. Echter heeft de acteur weinig vertrouwen in de toekomst. In een gesprek met MTV zegt hij dat hij erover blijft praten en stiekem hoopt dat Warner Bros. meeluistert. Toen Zach Snyder nog invloed had op de films had Morgan nog de hoop dat zijn rol werkelijkheid werd. Maar nu Zach Snyder een stap achteruit heeft gedaan vreest Morgan het ergste.

In Flashpoint zien we het oorsprongsverhaal van Flash, de superheld die razendsnel is en zelfs zo snel kan rennen dat hij de tijdlijn kan veranderen. In een alternatieve tijdlijn is niet Bruce Wayne Batman maar juist zijn vader Thomas Wayne, de rol die Jeffrey Dean Morgan op zijn naam heeft staan. Door allerlei tegenslagen is Flashpoint geschrapt.