Jay Wilson neemt ontslag bij Blizzard

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Jay Wilson neemt ontslag bij Blizzard

Jay Wilson, game director bij Blizzard, heeft in een tweet laten weten dat hij na tien jaar dienst bij Blizzard besloten heeft afscheid te nemen van het bedrijf. Wilson is onder andere bekend van zijn werk aan Diablo III en World of Warcraft.

Jay Wilson heeft zelf besloten om het bedrijf te verlaten, dit vanwege zijn grote passie, namelijk schrijven. Hier was hij al mee bezig op het moment dat hij begon met zijn werk bij Blizzard, maar heeft besloten hier volledig zijn tijd aan te gaan besteden. Hij geeft aan dat zijn collega’s bij Blizzard de beste en meest betrokken groep mensen is die hij heeft ontmoet en dat hij hen zal gaan missen. Dit alles is geschreven op zijn Twitteraccount.

Jay Wilson begon in januari 2006 bij Blizzard en werkte daar zeven jaar lang aan Diablo III. Fans waren kritisch op de game en zelfs de bedenker van Diablo, David Brevik, kwam met de openbare reactie dat “de game er anders uit had gezien als hij hem had gemaakt”. Er ontstond enige controversie nadat Wilson hierop met het woord “loser” reageerde, maar dit was al snel over nadat hij hiervoor zijn verontschuldigingen aanbood. Waar Wilson zijn schrijven op gaat richten en welk medium hij daarvoor gaat gebruiken is momenteel nog volledig onduidelijk.