Jaren 90-shooter Prodeus krijgt nieuwe beelden

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Jaren 90-shooter Prodeus krijgt nieuwe beelden

Mis jij games met graphics uit de jaren 90 ook zo? Mike Voeller en Jason Mojica blijkbaar wel. Ze zijn namelijk druk in de weer met de ontwikkeling van de retro-shooter Prodeus met graphics van de jaren 90. Om te laten zien waar ze nu staan met hun project komen ze met nieuwe gameplaybeelden van hun game. Deze titel zou wel eens een succes kunnen worden, aangezien Voeller en Mojica in 2016 hebben meegewerkt aan de reboot van Doom en in 2013 aan BioShock Infinite.

Prodeus is een first-person shooter die recht uit de jaren 90 lijkt te komen qua graphics. De game is nog steeds in de ontwikkeling en wordt gemaakt met de modernste renderingtechnieken. Naast deze technieken staken de makers ook veel tijd in de kwaliteit van deze game. Hiermee hopen de makers een game in retrostijl aan te bieden die het label AAA waardig is.

In de onderstaande trailer van deze titel krijgen we alvast een voorproefje van de game. Zo zien we op de beelden hoe horden monsters overhoop worden geschoten via een zwaar machinegeweer of een granaatlanceerder. Als tweede toont deze trailer ook dat de game geheime kamers heeft. Dit gegeven kennen we natuurlijk uit games als Wolfenstein 3D uit de jaren 90. Prodeus verschijnt ergens in 2019 op Steam.