James Gunn gaat van Marvel naar DC

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
James Gunn gaat van Marvel naar DC

Schrijver en regisseur James Gunn stapt over van Marvel naar DC, zo laat Warner Bros. weten aan de website io9. Warner Bros. is met Gunn in gesprek om de nieuwe Suicide Squad-film te gaan schrijven en misschien zelfs te regisseren.


Gunn, die nog vrij recent vaak in het nieuws was vanwege zijn ontslag bij Disney. Gunn stapt nu over naar de rivaal van Disney: Warner Bros. Dit besluit lijkt op een zeer berekende reactie op wat volgens velen een onrechtvaardige beslissing was. De overstap van Gunn zal zorgen voor een nieuw hoofdstuk in de rivaliteit tussen Disney en Warner Bros.

Volgens Warner Bros. zijn er gesprekken gaande met Gunn over het schrijven en misschien zelfs regisseren van een tweede Suicide Squad-film. Gunn zou een hele nieuwe aanpak gaan gebruiken voor de nieuwe film, waardoor deze film geen sequel zou zijn van de film Suicide Squad (2016) van David Ayer. Het is nog niet duidelijk wat die nieuwe aanpak zal zijn en wat het zal betekenen voor de film.

Wat wel bekend is, is dat de nieuwe Suicide Squad-film geproduceerd gaat worden door Peter Safran. Er is echter nog geen releasedatum voor de film bekend.