Jake Gyllenhaal in gesprek voor rol Mysterio in Spider-Man: Homecoming 2

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Jake Gyllenhaal in gesprek voor rol Mysterio in Spider-Man: Homecoming 2

Jake Gyllenhaal zou in gesprek zijn voor een rol in Spider-Man: Homecoming 2. De acteur zou zijn zinnen hebben gezet op de klassieke Spider-Man-schurk Mysterio.

Berichten over de gesprekken tussen Gyllenhaal en Sony zijn afkomstig van The Hollywood Reporter. Hoe vergevorderd de gesprekken zijn tussen de twee partijen, is echter nog onduidelijk.

Mysterio is een van de oudste Spider-Man-schurken, geïntroduceerd in de dertiende comic van de superheld. In het dagelijks leven stond Mysterio bekend als Quentin Beck, een acteur en special effects-expert die niet voldoende erkenning kreeg voor zijn werk. Om toch beroemd te worden koos Beck ervoor om als de schurk Mysterio New York onveilig te maken.

Het is niet de eerste keer dat Gyllenhaal in verband wordt gebracht met een Spider-Man-film. Toen Tobey Maguire een rugblessure opliep tijdens de opnames van Seabiscuit volgden er gesprekken dat Gyllenhaal Maguire zou vervangen in Spider-Man 2. Uiteindelijk herstelde Maguire op tijd, waardoor dat avontuur niet doorging.

Spider-Man: Homecoming 2 staat op de rol voor 5 juli 2019. Tom Holland keert opnieuw terug als Peter Parker. Andere acteurs zijn nog niet officieel bekendgemaakt.