Jack The Ripper DLC Assassin’s Creed Syndicate krijgt releasedatum

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Jack The Ripper DLC Assassin’s Creed Syndicate krijgt releasedatum

Ubisoft maakt vandaag de releasedatum bekend rondom de DLC van Assassin’s Creed Syndicate, waarin de befaamde seriemoordenaar Jack the Ripper en zijn acties centraal zullen staan. De DLC zal vanaf 15 december beschikbaar zijn voor PlayStation 4 en Xbox One en een aantal dagen later, de 22ste, voor pc.

Al eerder schreven we over Assassin’s Creed Syndicate, en de diverse DLC behorende bij de Season Pass. Er werd al snel bekend dat de titel een uitbreiding zou krijgen met een rol voor seriemoordenaar ‘Jack the Ripper’. Het nieuwste deel binnen de franchise speelt zich af in Londen tijdens de 19de eeuw. Dezelfde eeuw waarin de beruchte seriemoordenaar de straten onveilig maakte en heel Londen in spanning hield. Een DLC die zich richt op de moordenaar is dan ook niet geheel vreemd.

In de DLC staat de vrouwelijke protagonist Evie Frye centraal, terwijl zij op de ‘grootste en meest mysterieuze moordenaar van de geschiedenis’ jaagt. Deze gebeurtenissen spelen zich 20 jaar na het einde van Syndicate af. Ubisoft geeft de volgende officiële beschrijving aan de DLC:

“De straten van Londen worden overspoeld door angst terwijl Evie Frye een van de grootste moordenaars in de geschiedenis op het spoor is. De nieuwe Jack the Ripper verhaallijn plaatst de speler opnieuw in de schoenen van Evie nadat zij, na 20 jaar weg te zijn geweest, terugkeert naar Londen.”

Evie richt zich op het onderzoeken van de moorden en hoopt daarmee de moordenaar te stoppen, mede omdat hij een flinke dreiging vormt voor het broederschap. Hoewel de DLC en inhoud van de Season Pass van Assassin’s Creed Syndicate al bekend waren, werd er nog geen releasedatum genoemd. Vandaag maakte Ubisoft bekend dat we ook niet lang meer hoeven te wachten, gezien spelers met een PlayStation 4 of Xbox One vanaf 15 december aan de slag kunnen met de nieuwe gameplay. Pc-bezitters zullen vanaf 22 december kunnen spelen. De prijs van de uitbreiding, mocht je niet in het bezit zijn van de Season Pass, zal ongeveer €15,- zijn.