J.J. Abrams wilt games gaan maken

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
J.J. Abrams wilt games gaan maken

J.J. Abrams kennen we natuurlijk als de producer van veel series en films. Denk hierbij aan de nieuwe generatie Star Trek-films, Fringe, Lost en het nieuwere Westworld. We wisten eigenlijk ook al van Abrams dat hij graag wel eens een videogame speelde, maar nu blijkt dat zijn liefde voor games verder gaat dan dat.

J.J. Abrams gaat videogames maken. Dit blijkt uit het feit dat Bad Robot een samenwerking heeft aangekondigt met Tencent en Warner Bros. In een interview met Gamesindustry.biz werd duidelijk dat Bad Robot een interne gamedivisie krijgt. Het doel van deze gamedivisie is het ontwikkelen van grote en indiegames voor consoles, mobiele apparaten en pc.

“[…]to create both large and indie-scale projects for mobile, PC, and console.”

Wat Bad Robot Games precies van plan is weten we nog niet, maar we weten wel wie er aan het hoofd komt te zitten van de ontwikkelingen. Dave Baronhoff gaat de komende jaren Bad Robot Games leiden. In 2015 was al bekend gemaakt dat J.J. Abrams een Star Wars-game wilde produceren, maar veel informatie rondom dit proces kregen we nog niet. Het is vooralsnog niet bekend of Bad Robot Games verder gaat met dit project of dat het project überhaupt nog in ontwikkeling is.