Iwata mag volgens aandeelhouders weer blijven

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Iwata mag volgens aandeelhouders weer blijven

De stemming bij Nintendo lijkt op een voorzichtige wijze naar de positieve kant te gaan. Een paar maanden geleden vonden steeds minder aandeelhouders van Nintendo dat president Satoru Iwata de juiste man was voor de job, maar dat lijkt alweer verleden tijd te zijn.

Een tijdje terug schreven we al over het unicum dat Japanse aandeelhouders hun wantrouwen in Satoru Iwata steeds duidelijker lieten horen. Was het percentage dat tevreden over hem was als president voorheen ruimschoots boven de 90%, was dat een paar maanden geleden nog net 77%. De reden hiervoor is uiteraard de tragisch slechte verkoop van de Wii U.

Sinds de E3 klinken er echter steeds meer positieve geluiden. De release van Mario Kart 8 voor de Wii U heeft ervoor gezorgd dat de verkoop van de machine met maar liefst 400% is gestegen en de aankondiging van veel nieuwe en interessant games op het E3 heeft voor opschudding gezorgd. Met name de trailer van de nieuwe Zelda heeft mensen overstag doen gaan. Aandeelhouders hebben positief gereageerd en het vertrouwen in de president van Nintendo lijkt te zijn gestegen. Het percentage is immers gestegen naar ruim 80%. Nu lijkt dat misschien niet veel, maar het is een stijgende lijn in plaats van een neerwaartse. Om maar te zwijgen over het feit dat Iwata wederom is verkozen tot president van Nintendo.