Iwata: ‘de Wii U wacht op zijn Pokémon-moment’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Iwata: ‘de Wii U wacht op zijn Pokémon-moment’

De president van Nintendo Saturo Iwata verwijt de zwakke verkoop van de Wii U aan het feit dat de console zijn “Pokémon-moment” nog niet heeft bereikt. Verwijzend naar de gigantische toename van verkochte Game Boys na de release van Pokémon Red en Blue.

In opvallend nieuws heeft Satoru Iwata aangegeven dat de Wii U niet goed verkoopt en dat ook zal blijven doen, totdat “die ene titel” voor de console uitkomt. In de volksmond beter bekend als de “killer app”.

“Het lot van een video game systeem is vaak grotendeels beïnvloed dankzij de introductie van één titel. Zoals velen van jullie zullen herinneren, raakte de verkoop van de Game Boy rond de helft van de jaren negentig in het slop, waardoor men speculeerde of het einde was aangebroken. Met de komst van de Pokémon games was het plotseling een omgekeerde wereld; de handheld beleefde de hoogste verkoopcijfers in zijn geschiedenis.”

Iwata maakte ook duidelijk dat Nintendo niet verwacht het succes van de Wii te evenaren, laat staan te overtreffen. Ze weten dat de aanpak die bij de Wii werkte, niet nogmaals zal werken bij zijn opvolger en dat een andere, creatievere aanpak nodig is om van de Wii U een succes te maken.

“We geloven niet dat de verwachte verkoop van dit jaar van 3,6 miljoen Wii U’s het hoogtepunt zal zijn voor de console. We zullen hard werken om ervoor te zorgen dat de console genoeg momentum zal krijgen zodat de resultaten zullen verbeteren en we een beter fiscaal jaar kunnen verwachten.”

Met de geplande titels voor de Wii U voor 2014 lijkt het erop dat de console zijn beste jaar tot nu toe kan verwachten, maar van een “continue stroom van kwaliteitstitels” waar men eerder over sprak is geen spoor te bekennen.