Is Retro Studios bezig met een nieuw IP?

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Is Retro Studios bezig met een nieuw IP?

Volgens een betrouwbare bron is Nintendo’s Retro Studios bezig met een game die de studio zelf heeft bedacht. De Amerikaanse ontwikkelaar heeft in het verleden games gemaakt gebaseerd op Nintendo’s personages, maar het zou de eerste keer zijn dat ze iets eigens maken.

Het moet behandeld worden als een gerucht, maar de bron waar dit gerucht vandaan komt heeft in het verleden eerder soortgelijke geruchten verspreid die later waar bleken te zijn. Liam Robertson, die online bekent staat als Tamaki, zegt dat Retro Studios hard aan het werk is met een nieuwe game. Het verschil met de vorige games van de ontwikkelaar, is dat deze game niet gebaseerd is op een game of personage uit de stal van Nintendo.

Volgens Robertson is Retro sinds 2014 bezig met het pitchen van nieuwe games en volgens hem heeft Nintendo het groene licht gegeven voor een daarvan.

“Ik denk dat het ook het juiste moment is voor Retro om aan een eigen game te beginnen. Ze hebben nu al aan twee Nintendo-franchises gewerkt en ik denk dat de ontwikkelaars nu wel in staat zijn hun eigen ding te gaan doen. Als ze zelfs iets gepitched hebben, is de kans groot dat het niet gebaseerd is op iets van Nintendo.”

Retro Studios deed met de Metroid Prime-serie wat veel mensen voor onmogelijk hielden: de Metroid-gameplay in 3D verwezenlijken. Na de Prime-serie werkte Retro aan Donkey Kong Country: Returns en Tropical Freeze. Veel fans zouden Retro graag weer aan de slag zien gaan met de Metroid-franchise, aangezien er rond die serie de laatste tijd weinig gebeurt.