Irrational Games zoekt personeel voor een nieuw project

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Irrational Games zoekt personeel voor een nieuw project

Alles wijst er op dat de studio achter games als System Shock 2, Freedom Force, BioShock en BioShock: Infinite, voorheen Irrational Games, zich opmaakt voor een nieuw project. Op hun website staat te lezen dat het bedrijf op zoek is naar een gameplay systeem designer en een kwaliteitsbewaker.

In 2014 bracht mede-oprichter van Irrational Games, Kevin Levine, naar buiten dat de studio de deuren zou gaan sluiten en plaats zou maken voor een veel kleinere studio. Een groot deel van het team verloor destijds hun baan en een selecte groep maakt nu onderdeel uit van de nieuwe studio waar nog altijd geen naam voor is gevonden. Ook de rechten van BioShock, het grootste succes van Irrational Games, heeft Levine niet behouden en deze werden destijds overgedragen aan 2K Games. De nieuwe studio zou zich voornamelijk gaan richten op kleinere projecten.

Binnenkort zal het team zich dus gaan uitbreiden met in ieder geval twee mensen. In de vacatures zijn een aantal opvallende zinnen te lezen. Zo is het voor de studio van groot belang dat de sollicitant voor de vacature gameplay en systeem designer ervaring heeft met middel of grote open werelden zoals bijvoorbeeld Borderlands of Shadow of Mordor. Bij beide vacatures wordt bij de extra vereisten ook specifiek benoemd dat het hebben van een voorliefde voor first-person shooters (zoals BioShock) een grote pre is. De kans is dus vrij groot dat we over enige tijd een aankondig voor een nieuwe game uit het kamp van het voormalig Irrational Games krijgen.