Injustice 2 ligt in mei in de winkels

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Injustice 2 ligt in mei in de winkels

Na een opvallende tweet van Mortal Kombat-bedenker Ed Boon met daarin de cryptische boodschap i2.05.16.17 ging het internet los op speculaties dat Injustice 2 dan toch een releasedatum heeft. Een dag later heeft uitgever Warner Bros. inderdaad bevestigd dat Injustice 2 op 16 mei in de winkels zal liggen.

In 2013 kwam Injustice: Gods Among Us uit, waaraan Boon als regisseur werkte. Een fighting game die voortborduurt op aspecten van Mortal Kombat met personages uit het DC Universum, het werd goed ontvangen door gamers. Dat er een sequel zou komen, was al eerder bevestigd maar een releasedatum bleef uit. De tweet van Boon gaf fans hoop, maar veroorzaakte ook verwarring.

Uiteindelijk contacteerde nieuwssite IGN uitgever Warner Bros. zelf. Een vertegenwoordiger van het bedrijf bevestigde dat de datum klopt. Injustice 2 komt in ieder geval voor Amerika uit op 16 mei 2017 voor de PlayStation 4 en Xbox One. Of de releasedatum ook voor Europa geldt, is nog niet bekend.

Ed Boon is misschien beter bekend voor zijn werk aan de Mortal Kombat-serie. Samen met John Tobias creëerde hij deze franchise in 1992. Hoewel hij al langer niet meer de directeur van de nieuwere games is, blijft hij betrokken bij de ontwikkeling ervan. Ook verleent hij zijn stem aan personage Scorpion, al bestaat dit vaak alleen uit de catchphrase, “Get over here!”