Inhoud DLC Star Wars Battlefront bekendgemaakt

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Inhoud DLC Star Wars Battlefront bekendgemaakt

De eerste DLC in de reeks van aangekondigde extra content voor Star Wars Battlefront zal deze maand een release krijgen. De DLC heeft de naam Outer Rim gekregen en op de officiële Star Wars Battlefront website van uitgever EA maakten zij diens inhoud bekend.

Er zijn momenteel vier verschillende DLC-pakketten bekendgemaakt omtrent Star Wars Battlefront en Outer Rim zal de eerste in de reeks zijn die een release krijgt. De eerste uitbreiding bevat twee nieuwe maps, een nieuwe gamemodus, nieuwe wapens en twee speelbare heroes. De eerste map heeft de planeet Sullust als locatie, een planeet die bekendstaat vanwege zijn lavastromen en de productie van planten. De tweede map is gericht op het paleis en de garage van Jabba the Hut.

De nieuwe gamemodus draagt de naam Extraction en is een nieuw modus vergelijkbaar met Capture the Flag. De Rebels moeten strijden tegen vijanden en de klok in een poging om een levering bestaande uit bepaalde hulpbronnen naar een transportlocatie te brengen. De tegenstanders, die zich in het Empire-team bevinden, moeten dit juist zien te voorkomen om de strijd te winnen.

De uitbreiding bevat diverse nieuwe wapens, namelijk de Relby V-10 rifle, de DT12 blaster pistol, Scatter Gun, Dioxis Grenade en Adrenaline Stim Star Cards. Als laatste biedt Outer Rim twee nieuwe heroes: de Sullustan rebel Nien Nunb, die vijanden met precisie aanvalt, en de Rodian premiejager Greedo, die eerder op een guns blazing manier te werk gaat. Outer Rim zal ergens in de maand maart een release krijgen en beschikbaar zijn voor de mensen die de Star Wars Battlefront season pass hebben aangeschaft. Er staan nu nog drie uitbreidingen op de planning, die later dit jaar uit zullen komen.