Ingress van Niantic krijgt serie op Netflix

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Ingress van Niantic krijgt serie op Netflix

Ontwikkelaar Niantic maakte twee mobiele locatie-spellen: Ingress en Pokémon Go. Die eerste titel krijgt in oktober een animatieserie op Netflix.

In het originele locatie-spel sluiten spelers zich aan bij een van de twee teams: Enlightened of Resistance. Nadat ze dit gedaan hebben, begint het spel pas echt. Spelers proberen op fysieke locaties verschillende virtuele portalen, waaruit een mysterieuze materie komt, over te nemen en te verdedigen. De game verscheen in 2012 als bèta-versie voor Android en iOS. Hoewel de titel niet zo succesvol was als Pokémon Go, werd het spel meer dan 20 miljoen keer gedownload.

De animatieserie van de game gaat over hoofdpersonages Makoto en Sarah. Beide personage werden beïnvloed door de portalen. Zo kan Makoto de geschiedenis van dingen zien door ze aan te raken en kan Sarah bepaalde aspecten van tijd en ruimte bekijken. Na een bepaalde gebeurtenis slaan beide protagonisten op de vlucht voor antagonist Jack. Op die manier raken ze verzeild in het gevecht tussen beide partijen. De serie verschijnt ergens in oktober op Netflix.

Naast een animatiereeks krijgt de titel ook een herwerkte versie. In deze “nieuwe” game zal de nieuwe antagonist zijn opwachting maken en zal het spel “toegankelijker” zijn voor de gebruikers. De serie en de verbeterde game verschijnen bijna gelijktijdig in oktober.