Informatie nieuwe Assassin’s Creed gelekt

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Informatie nieuwe Assassin’s Creed gelekt

Gamers wereldwijd zijn nog bezig met Assassin’s Creed: Unity, maar een bron heeft informatie gelekt over de volgende telg in de Assassin’s Creed-reeks. De voorlopige werktitel is Assassin’s Creed: Victory, speelt zich af in het Victoriaanse Londen en moet in de herfst van 2015 in de winkels liggen.

Kotaku kreeg gelekte informatie van een bron die bekend is met de game. Het is voor het eerst in de reeks dat Ubisoft Quebec de ontwikkeling op zich neemt, want het is algemeen bekend dat Ubisoft Montreal sinds 2007 alle grote Assassin’s Creed titels ontwikkelt. Ubisoft Quebec heeft tot op heden alleen downloadbare content ontwikkeld voor Assassin’s Creed III en IV.

Met Assassin’s Creed: Victory zeggen we vaarwel tegen de PlayStation 3 en Xbox 360, want de game zal alleen uitkomen voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One. Een gameplay-trailer van zeven minuten zou gelekt zijn naar Kotaku, waaruit nieuwe informatie te halen valt.

Naast de nieuwe locaties van Londen, moet Assassin’s Creed: Victory nieuwe elementen aan de serie gaan toevoegen. Zo zijn er beelden van gevechten op rijdende koetsen en meer bewegingsvrijheid in de vorm van een grappling hook. Ubisoft heeft bekendgemaakt dat ze niet blij zijn met deze lek via een officiële verklaring:

Het is altijd jammer wanneer interne beelden, niet bedoeld voor publieke consumptie, gelekt worden. Terwijl we enthousiasme voor al onze aankomende titels verwelkomen zijn we voor onze fans en ons ontwikkelteam teleurgesteld dat dit conceptuele stuk openbaar is gemaakt. Het team in onze Quebec-studio heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan de game in kwestie en we zijn verheugd om later te onthullen waar de studio precies aan heeft gewerkt. In de tussentijd is onze hoogste prioriteit het verbeteren van de ervaring van Assassin’s Creed: Unity voor spelers.

De beelden van de trailer willen we jullie natuurlijk niet ontnemen. Kotaku heeft de video echter niet vrijgegeven, dus we moeten het voorlopig doen met screenshots.