Info over wapens in de aankomende Battlefield 1-DLC bekendgemaakt

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Info over wapens in de aankomende Battlefield 1-DLC bekendgemaakt

We wisten al dat er een nieuwe gamemodus en nieuwe maps aankwamen in de nieuwste DLC net de naam They Shall Not Pass. Vandaag heeft ontwikkelaar DICE meer informatie vrijgegeven over de nieuwe wapens die worden toegevoegd aan Battlefield 1. Spelers kunnen met maar liefst elf nieuwe wapens aan de slag om zo hun vijanden te verslaan. Deze wapens zijn al voor enkele spelers beschikbaar.

De elf nieuwe wapens zijn varianten op de bestaande wapens en nieuwe concepten. Zo is er bijvoorbeeld een sniper- en soldaat-versie van de Lebel Model 1886. Ook spelers die graag met slagwapens spelen kunnen met drie nieuwe toevoegingen hun lol op. Er zijn namelijk een Nail Knife, Trench Fleur en een Cogwheel Club toegevoegd om vijanden van dichtbij om te leggen.

Wanneer de update is uitgevoerd heb je deze wapens niet direct tot je beschikking. Je moet ze namelijk eerste vrijspelen door challenges af te ronden. Deze challenges kunnen variëren van een bepaald aantal vijanden uitschakelen met verschillende wapens tot het tot leven wekken en genezen van teamgenoten.

De wapens zijn onderdeel van de zogeheten CTE-update en deze wordt momenteel getest op een gesloten server voordat deze openbaar wordt gemaakt. De Battlefield 1 CTE is momenteel alleen beschikbaar voor pc-bezitters en je moet in bezit zijn van de Battlefield 1 Premium pass om de DLC te kunnen spelen. They Shall Not Pass is in maart beschikbaar.