Infinity Blade verpest Fortnite-toernooi

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Infinity Blade verpest Fortnite-toernooi

Epic Games heeft zich met de laatste patch van Fortnite de woede van menig speler op de hals gehaald. In de patch is een wapen beschikbaar dat de eigenaar enorme voordelen geeft. De Infinity Blade zorgt ervoor dat de drager meer health en meer schild krijgt. Het wapen wordt ook gebruikt in het Winter Royale-toernooi van de game. Er ligt een prijs van een miljoen dollar te wachten op de winnaar daarvan.

Fans en spelers van Epic Games’ Fortnite zijn niet te spreken over het wapen dat mee is gekomen met de laatste patch. De Infinity Blade is een wapen dat de eigenaar meer leven en schild geeft en daardoor veel voordeel oplevert. Tevens doet het wapen met elke zwaai maar liefst 75 schade met als gevolg dat vijanden zo verslagen zijn.

Nou was er in het verleden al eens een Infinity-wapen beschikbaar in de game. Dit was de Infinity Gauntlet van Thanos die bekend is als de grote slechterik uit Marvel’s film Infinity War. Tijdens een tijdelijke mode in Fortnite kon men als Thanos met de Infinity Gauntlet rondspringen en vijanden uitschakelen. De spelers reageerden hier positief op, maar op dit Infinity-zwaard dus niet. Dat heeft alles te maken met het feit dat het zwaard ook gebruikt kan worden in het Winter Royale-toernooi. Op het winnen van het toernooi van Fortnite staat een prijs van maar liefst één miljoen dollar. Geen wonder dat deelnemers die gelijk weggevaagd worden hun woede erover uiten.

Naast het oppermachtige zwaard is er nog een probleem met de nieuwe patch meegekomen. Je kunt namelijk vanaf nu ook vliegtuigjes besturen in de game. Spelers zijn er echter achter gekomen dat in de lucht blijven rondvliegen een goede tactiek is om te blijven leven. Elke ‘piloot’ houdt het tijdelijk op een staakt-het-vuren, zodat spelers op de grond elkaar uitschakelen. Zodra de cirkel dan klein genoeg is barsten de ‘dogfights’ los in Fortnite.

Epic Games gaat naar verwachting wel wat aanpassingen doen naar aanleiding van de reacties van de spelerscommunity. Of dit op korte termijn gaat gebeuren voor de overgebleven Winter Royale-deelnemers, is niet bekend.