Industrial Light & Magic opent tv-divisie

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Industrial Light & Magic opent tv-divisie

Industrial Light & Magic heeft aangekondigd dat het een eigen tv-divisie zal openen. Momenteel staan er twee projecten op de planning. De focus van deze nieuwe divisie ligt op episodische televisieseries die gestreamd worden. 

Het bedrijf is vooral bekend van zijn visuele effecten in de originele Star Wars-trilogie. Ook werd de producent veertien keer bekroond met een Oscar voor beste visuele effecten. De nieuwe tv-divisie die het bedrijf opent zal ILM-TV heten en werkt op dit moment aan twee projecten: het tweede seizoen van Syfy’s Krypton en Jon Favreau’s aankomende live-action Star Wars-serie The Mandalorian.

De aankondiging van het nieuws komt niet geheel onverwacht. Disney onthulde namelijk dat het werkt aan een eigen streamingdienst. Deze dienst zal voornamelijk originele televisieprogramma’s streamen die gebaseerd zijn op de intellectuele eigendommen van Disney, waaronder Star Wars en Marvel. ILM TV zal dan ook nauw samenwerking om de visuele effecten bij deze programma’s tot in de puntjes te verzorgen.