Indiegame Hazelnut Bastille succesvol op Kickstarter

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Indiegame Hazelnut Bastille succesvol op Kickstarter

Kickstarter is een mooie manier voor indie-ontwikkelaars om via crowdfunding de financiëring voor hun projecten rond te krijgen. Dit heeft ontwikkelaar Aloft Studio ertoe gebracht om via dit platform financiering te zoeken voor hun 16-bit actie-RPG Hazelnut Bastille. Tot nu toe staan de zaken er goed voor.

Hazalnut Bastille is een Zelda-achtige top-down actie-RPG en adventuregame. Eind oktober plaatste ontwikkelaar Aloft Studio de game op Kickstarter en de benodigde financiën van 57.000 euro zijn inmiddels lang en breed binnen. Met het Kickstarter-geld op zak moet de game in oktober van 2020 afgeleverd worden voor c en in een later stadium ook voor Nintendo Switch en PlayStation 4.

De teller voor de game staat inmiddels op 80.000 euro en daarmee is Hazelnut Bastille toe aan de stretch goals. Daar zijn de eerste twee al van behaald: de eerste zorgt voor meer content, de tweede voor vertalingen van de game in het Spaans, Frans, Duits, Italiaans en Portugees. Volgende stretch goals zorgen onder meer voor een snellere levering van de Nintendo Switch-versie en extra minigames. De Kickstarter-campagne voor Hazelnut Bastille loopt nog tot 29 november.