Indie-uitgever Raw Fury steunt ontwikkelaars bij Steam Direct

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Indie-uitgever Raw Fury steunt ontwikkelaars bij Steam Direct

Na het nieuws dat Valve Greenlight wil vervangen met Steam Direct, maakten sommigen zich zorgen over de mogelijke gevolgen. De potentiële kosten om een game op Steam te krijgen liggen tussen de honderd en de vijfduizend dollar per game; kosten die een belemmering kunnen vormen voor indie-ontwikkelaars. Ze staan er echter niet helemaal alleen voor, want uitgever Raw Fury is bereid om ontwikkelaars hierin te steunen.

Indie-ontwikkelaars kunnen zulke bedragen vaak niet ophoesten. Om deze reden geeft Raw Fury aan bereid te zijn ontwikkelaars een helpende hand te bieden. Als Steam er uiteindelijk toch voor kiest om het honorarium op hoger dan duizend dollar te zetten, wil de uitgever dit voor ontwikkelaars betalen.

In ruil hiervoor wil Raw Fury geen deel van de verdiensten van de game of iets dergelijks. Het enige wat het bedrijf verwacht, is dat ontwikkelaars van succesvolle games het geld terugbetalen. Met dit geld wil de uitgever weer andere potentiële games ondersteunen, zodat anderen ook een kans krijgen.

Hoe dit precies te werk zal gaan, is nog niet helemaal duidelijk. Om te beginnen wil Raw Fury een limiet instellen aan het aantal games dat het bedrijf op zich neemt. Men wil het idee eerst testen voordat het op een grotere schaal wordt toegepast.

Daarnaast moet de uitgever nog wat details uitwerken. Zaken zoals hoe ontwikkelaars zich hiervoor kunnen aanmelden en mogelijk het geld terug kunnen betalen, moet Raw Fury allemaal nog uitvogelen. Het belangrijkste is, is dat indie-ontwikkelaars weten dat ze er niet alleen voor staan.