Indie game Papers, Please wordt verfilmd

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Indie game Papers, Please wordt verfilmd

De grote titels worden in zeldzame gevallen vereerd met een heuse verfilming, waaronder Warcraft, Assassin’s Creed en Resident Evil. Aan dit rijtje kan binnenkort ook Papers, Please toegevoegd worden. Geen grap.

Een puzzelgame waarin je een immigratieofficier bent die voornamelijk stempels uitdeelt lijkt niet de meest voor de hand liggende kandidaat voor een verfilming, maar de ontwikkelaar Lucas Pope is blij te melden dat dit precies is wat er met Papers, Please gaat gebeuren.

Op de foto’s in zijn tweets zien we een serieus kijkende man die achter een bureau zit dat iedereen die Papers, Please heeft gespeeld, direct herkent. De stempels, de kaartenbak en vlag van de fictieve communistische staat Arstotzka zijn allemaal op de set aanwezig.

Buiten het feit dat de verfilming een korte film gaat worden en deze zich vermoedelijk geheel op de set die we op de foto’s zien opgenomen gaat worden, weten we nog vrij weinig van het project. Uiteraard houdt Pixel Vault het account van Lucas Pope goed voor je in de gaten voor verdere ontwikkelingen.