Inbrekersgame op Steam Greenlight

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Inbrekersgame op Steam Greenlight

Dat games vaak gebaseerd zijn op criminele activiteiten is bekend, maar nu is op Steam een titel verschenen die de speler een inbreker laat zijn. De simulatiegame Klepto is in zekere zin omstreden. De gamer moet zich in de titel opwerken van amateurinbreker tot de Splinter Cell van het stelen.

Het is een sandbox game die is gemaakt door de kleine onafhankelijke studio Meerkat Gaming, schrijft de site PixelDynamo. De titel is verkrijgbaar via Steam Greenlight en de ontwikkelaar hoopt de uiteindelijke game in 2016 uit te kunnen brengen. Via een inzamelingsactie op IndieGoGo probeert Meerkat meer geld bij elkaar te harken om Klepto verder te ontwikkelen. Zo moet er uiteindelijk een multiplayer co-op tot vier personen, een levelsysteem, hacking- en netwerksimulaties en volledige VR-support worden toegevoegd.

Klepto zal ongetwijfeld aandacht krijgen van de politiek. Hoewel het gaat om een in de basis op vermaak gerichte titel, kan deze inbrekersgame ook worden gebruikt om spelers ‘klaar te stomen’ voor werk als inbreker.