In de wachtrij staan in Final Fantasy XIV: Stormblood

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
In de wachtrij staan in Final Fantasy XIV: Stormblood

Vanaf gisteren konden spelers alvast de tweede uitbreiding van Final Fantasy XIV genaamd Stormblood uitproberen. De early access release gaat echter gepaard met een heleboel serverproblemen door de hoeveelheid terugkerende spelers. Lag en regelmatige disconnects zijn maar een paar klachten die spelers ondervinden. In een poging om de game wat meer speelbaar te maken, zijn sommigen begonnen met het vormen van wachtrijen voor quests.

Een van de problemen die zich momenteel namelijk voordoet, is dat de game spelers na het activeren van een quest uit de game gooit. Doordat teveel mensen tegelijk dezelfde quest proberen te doen, kunnen de servers het even niet meer aan. Als oplossing hiervoor hebben sommige spelers besloten om een rij te maken voor quest givers, wat je in de video hieronder kunt zien. Of het werkt, is nog niet duidelijk, maar leuk om het als buitenstaander te zien, is het in ieder geval wel. Het is ook verbazingwekkend om te zien hoeveel spelers überhaupt de discipline en welwillendheid hebben om mee te werken.

Gisteren kregen spelers alvast early access voor Stormblood. De officiële, volledige releasedatum staat op 20 juni. Waarschijnlijk kunnen spelers dan nog meer drukte verwachten. Dan komen de rest van de spelers er natuurlijk als een golf bovenop gestort.