Image & Form kondigt SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech aan

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Image & Form kondigt SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech aan

In 2017 kreeg SteamWorld Dig 2 een release en daarna bleef het op wat teasers na stil rondom het Zweedse Image & Form. Dat er een nieuwe game in de pijplijn zat, was echter wel duidelijk en vandaag kondigde het bedrijf in samenwerking met Nintendo SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech aan.

Fans van het Zweedse bedrijf zijn zeer bekend met diens eigen SteamWorld-franchise. Diverse games met verschillende genres passeerden al de revue en het lijkt erop dat het bedrijf klaar is om een heuse RPG te maken. SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech is namelijk een fantasy-RPG en speelt zich ook af binnen de franchise waarin robots en gevechten centraal staan. Op YouTube verscheen een eerste trailer van de aankomende titel.

Image & Form heeft ons nog geen officiële releasedatum gegeven voor de RPG, maar benoemt wel dat deze nog in 2019 moet verschijnen voor de Nintendo Switch. Zoals eerdere games van het bedrijf verschijnt deze als eerste op een apparaat van Nintendo, om later ook voor de andere platformen te verschijnen. Welke dat specifiek zijn, is nog niet benoemd.