Idris Elba gecast als schurk in The Fast and the Furious-spin-off

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Idris Elba gecast als schurk in The Fast and the Furious-spin-off

De The Fast and the Furious-spin-off Hobbs and Shaw, die volgend jaar op het witte doek te zien gaat zijn, heeft een naam toegevoegd aan de sterrencast. Dwayne Johnson en Jason Statham spelen wederom mee als hun karakters Hobbs en Shaw. 

Acteur Idris Elba is aan het lijstje sterren toegevoegd die meespelen in de spin-off van de populaire filmreeks The Fast and the Furious. Elba gaat zo goed als zeker de hoofdzakelijke schurk spelen. Johnson, die de rol van agent Luke Hobbs speelt, en Statham, die meestercrimineel Deckard Shaw voor zijn rekening neemt, hadden de laatste paar films een erg sterke chemie.

Johnson speelde eerder al mee in deel vijf tot en met acht, waar Statham een cameo had in deel zes, de hoofdschurk speelde in deel zeven en een kleine bijrol had in deel acht. Doordat deze karakters erg goed in de smaak vielen, werd gekozen om de allereerste spin-off van de franchise te maken.

Schrijver Chris Morgan, die ook verantwoordelijk was voor meerdere The Fast and the Furious-scenario’s, gaat ook meeschrijven aan de spin-off. Hoe de rol van Elba heet en wat precies zijn doel gaat zijn, is nog niet bekend. Hobbs and Shaw draait vanaf juli 2019 in de bioscopen.