Idee Borderlands 3 intimideert Gearbox

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Idee Borderlands 3 intimideert Gearbox

Randy Pitchford, CEO van Gearbox heeft gezegd dat Gearbox eraan denkt om aan Borderlands 3 te beginnen, maar met de komst van nieuwe hardware geïntimideerd zijn door de mogelijkheden en grootte van het project.

n een interview met het Amerikaanse GameInformer legde Pitchford uit dat Gearbox nog niet eens is begonnen met de pre-productie van het vervolg op de populaire Borderlands 2. De reden hiervoor is omdat ze geïntimideerd zijn door de mogelijkheden die de technologie en hardware van nu bieden. Ze zijn bang om de fans teleur te stellen door een product af te leveren wat niet goed genoeg is, om te ver van het Borderlands-concept is gedwaald.

“Op den duur bereik je een punt waarop je denkt ‘wat zou de volgende Borderlands moeten zijn? Moet er wel een nieuwe komen en hoe moet die in elkaar steken?’. We hebben deze discussie intern al gehad en we bleven met een dubbel gevoel zitten. Als je iets zoals Borderlands 3 gaat doen met de next-gen hardware van nu, zijn er veel dingen waaraan we moeten voldoen om ervoor te zorgen dat we de verwachtingen waarmaken.”

Pitchford voegde toe dat dankzij 2K Australia’s invloed op Borderlands: The Pre-Sequel, Gearbox met een andere blik naar de franchise kijkt. Dankzij de invloed van een nieuwe studio, is men op nieuwe ideeën en nieuwe aanpakken gekomen.

“Wanneer we nadenken over wat Borderlands 3 kán worden, worden we een beetje bang. Het kan zo groots en gestoord worden dat ik niet zeker weet of we het wel kunnen.”