I Am Setsuna aan launch line-up Nintendo Switch toegevoegd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
I Am Setsuna aan launch line-up Nintendo Switch toegevoegd

Square Enix heeft via een persbericht laten weten dat we de JRPG I Am Setsuna aan het rijtje beschikbare launch-titels voor de Nintendo Switch kunnen toevoegen. De console verschijnt op 3 maart 2017 en I Am Setsuna is vanaf dat moment als downloadbare titel beschikbaar. 

De game kwam een half jaar geleden uit op de PlayStation 4 en pc, en werd vrij goed ontvangen. Het is een ode aan klassieke JRPG’s als bijvoorbeeld Chrono Trigger en mikt op de nostalgische gevoelens van gamers die hier jaren geleden veel plezier aan beleefden.

In I Am Setsuna wordt het verhaal vertelt van, hoe kan het ook anders, Setsuna. Ze is jonge vrouw met een enorme innerlijke kracht die op reis gaat om haar volk te redden. Dankzij de turn-based controls, zoals we die van vroegere JRPG’s kennen, aangevuld met unieke gameplaymechanismen weet de game een goede balans te vinden tussen nostalgie en moderne gameplay.

De Switch versie kan op extra DLC rekenen in de vorm van ‘The Temporal Battle Arena’, die exclusief voor is voor Nintendo’s nieuwste console. Met de toevoeging van I Am Setsuna bestaat de line-up bij de release van de Nintendo Switch nu uit zes games.