Hyrule Warriors Legends

archief
Stan van der Burg op 20 januari 2020
Hyrule Warriors Legends

In september vorig jaar kwam Nintendo met een opmerkelijke game. In samenwerking met Koei Tecmo, Omega Force en Team Ninja wilde Nintendo een andere kant van Hyrule laten zien met Hyrule Warriors voor de Wii U. De gameplay zou vrijwel niets lijken op de gameplay die we gewend waren van de Zelda-franchise en het was dus ook maar de vraag of de game goed uit de verf zou komen. Gelukkig voor Nintendo werd de game redelijk goed ontvangen en bracht dat hen op het idee de game ook uit te brengen voor de 3DS onder de naam Hyrule Warriors Legends.

Hyrule Warriors Legends is, net als het origineel, een hack and slash actiegame. In de game speel je als een van de bekende Zelda-karakters, waaronder Link, Zelda, Ganondorf en Darunia. Je wordt midden in een grote veldslag tussen twee legers geplaatst, waarbij het jouw taak is honderden vijanden met de grond gelijk te maken en jouw kant te laten winnen. Voor wie dit bekend in de oren klinkt, de game heeft veel weg van Dynasty Warriors, gemaakt door Omega Force die ook aan deze game meewerkt.

Hyrule-Warriors-Legends-002

Allemaal leuk en aardig, maar de grote vraag is natuurlijk wat de 3DS-versie meer te bieden heeft dan het origineel. Allereerst zal de game een nieuw verhaal volgen. Na het originele verhaal zal er een epiloog plaatsvinden. Deze epiloog zal gebaseerd worden op The Legends of Zelda: The Wind Waker. Daarnaast is er de mogelijkheid toegevoegd om tijdens gevechten vrijwel instant van karakter te kunnen wisselen door één druk op het touchscreen, waardoor de gameplay nog veel vloeiender moet gaan verlopen. Ook zal het mogelijk worden op nieuwe manieren je tactiek aan te passen via badges en het upgraden van wapens.

Als grootste selling point wil Nintendo ook heel duidelijk aankondigen dat de 3DS-versie alle DLC-karakters van de Wii U-versie krijgt en dat er later nog karakters aan de game toegevoegd zullen worden. Wat ook een verbetering zou moeten zijn, is de aangepaste grafische weergave van de game. De graphics zijn vooral aangepast door de toevoegingen van karakters en levels uit The Legend of Zelda: The Wind Waker. Hierbij gaat het onder andere om Tetra en King Daphnes Nohansen Hyrule, beter bekend als de King of Hyrule of de King of Red Lions.

Hyrule-Warriors-Legends-003

Een naar mijn mening belangrijk punt dat niet belicht werd in de trailer of tijdens de presentatie was de mogelijkheid om multiplayer te kunnen spelen. In het origineel was het namelijk niet mogelijk om de multiplayer online te spelen. Het was alleen mogelijk om lokaal met twee spelers door bepaalde modi te spelen. De officiële pagina van Hyrule Warriors Legends laat zien dat multiplayer mogelijk zal zijn, maar of dit online zal zijn, is niet bekendgemaakt.

Wel zal StreetPass voor de game gebruikt worden in de Adventure Mode, waarmee nieuwe karakters en nieuwe ‘beloningen’ vrijgespeeld kunnen worden. Ook zullen amiibo hetzelfde werken als bij de Wii U-versie, waarbij door bijvoorbeeld Link in te scannen de Spinner als wapen beschikbaar is. Niet Zelda-gerelateerde amiibo zijn ook in te scannen, al zullen deze vooral Rupees en voorwerpen opleveren.

Hyrule-Warriors-Legends-006

Zoals waarschijnlijk wel duidelijk is, zullen we vooral moeten wachten op de verbeterde gameplay en graphics om een goed oordeel te kunnen vellen over de game. De beloftes die Nintendo maakt over de game zijn vrij aardig, maar uiteindelijk komt het bij deze game toch vooral aan op vloeiende gevechten en geweldige actie. Of de game dat gaat bieden, zullen we pas weten in Q1 van 2016.