Hyrule Warriors Legends limiteert 3D effect tot New 3DS

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Hyrule Warriors Legends limiteert 3D effect tot New 3DS

The Legend of Zelda: Hyrule Warriors Legends, een 3DS-port van de vorig jaar uitgekomen Hyrule Warriors voor de Wii U, zal alleen 3D effecten bevatten wanneer hij gespeeld wordt op de New 3DS.

Hyrule Warriors is een hack en slash-game die vorig jaar uitkwam voor de Wii U. Het is een game gebaseerd op de Dynasty Warriors-franchise, maar maakt met deze titel gebruik van de verhalen en personages van de The Legend of Zelda-serie. Op de E3 van dit jaar werd duidelijk dat de port hiervan, Hyrule Warriors Legends, ergens in het voorjaar van 2016 uit gaat komen voor de 3DS. In een interview met de uitgever van de titel, Hayashi Yosuke, die gehouden werd tijdens de Tokyo Game Show, werd duidelijk dat enkel de New 3DS de 3D-constructie zal ondersteunen. Op de oudere versies van de handheld is hij alleen in 2D te spelen.

Dit is een bewuste keuze geweest, gezien de verbeterde mogelijkheden van de nieuwe handheld die met name gericht zijn op de snellere mogelijkheden om informatie te verwerken. Op deze manier kan de 3D hier wel ondersteund worden, terwijl dit voor de oudere versies niet haalbaar is. De uitgever heeft zich vooral gericht op het vloeiend laten verlopen van de gameplay en dat het systeem de grote hoeveelheid vijanden aankan. Om dit zo goed mogelijk te laten verlopen, is besloten de titel in 2D te laten voor de oudere handhelds.

Tijdens dit interview benoemde Yosuke ook dat er nog amiibo aan zitten te komen die deze titel zullen gaan ondersteunen.