Hyper Light Drifter komt deze zomer naar Nintendo Switch

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Hyper Light Drifter komt deze zomer naar Nintendo Switch

Na third-party-titels komen nu ook de indie games in groten getale naar de Nintendo Switch. Na een livestream vol nieuwe indies voor de Switch, volgde er vannacht nog een aankondiging. De populaire indie Hyper Light Drifter komt deze zomer nog naar Nintendo’s hybride console.

Hyper Light Drifter is een top-down actie-RPG met een herkenbare retro-stijl. De game verscheen oorspronkelijk in 2016 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One en er zou in datzelfde jaar nog een port naar de Wii U komen. Die port kwam er nooit, maar deze zomer kunnen Nintendofans alsnog met de game aan de slag op de Switch.

De komst van Hyper Light Drifter naar de Switch is te danken aan het GameMaker Studio-platform, wat indie-ontwikkelaars in staat stelt hun games makkelijk over te zetten naar de Nintendo Switch. Naast Hyper Light Drifter komen ook Nidhogg 2 en Crashlands naar de Switch. Wanneer beide games precies naar Nintendo’s console komen is nog niet duidelijker, maar ze moeten in ieder geval ‘later dit jaar’ verschijnen.