Hype Top 5: Mei 2016 – Laat de zomer maar komen

Hype Top 5: Mei 2016 – Laat de zomer maar komen

Het jaar raast in volle snelheid door en week op week lijken er toffe titels op de mat te vallen. Namen als Ratchet & Clank, Dark Souls III, The Division, XCOM 2 hebben hun publieke intrede al gemaakt dit jaar. Maar ook de komende maanden beloven veel mooie dingen, al is het de vraag of er niets meer wordt uitgesteld. In aantocht naar de zomer zijn dit de games waar we het meest naar uitkijken. Dit is onze Hype Top 5 voor mei 2016!

Uncharted 4: A Thief's End 
 GameeCensor

Nog maar iets meer dan een week en dan is het zover. Dan kunnen we allemaal toch echt aan de slag met het laatste avontuur van Nathan Drake in Uncharted 4: A Thief’s End. De afgelopen weken zijn haast een marteling geweest met beeldschone trailers, gevolgd door een uitstel van twee weken waardoor we nog langer moesten wachten. Helaas zijn er natuurlijk ook spelers geweest die de game al in huis hadden, maar je kan er vraagtekens bij zetten hoe zij aan die games zijn gekomen. Voor de geduldige onder ons: 10 mei is het zover, dan ligt de game exclusief voor PlayStation 4 in de winkels.

No Man's Sky 
 Pixel Vault

Ook No Man’s Sky behoudt zijn plek in de Hype Top 5 net als afgelopen maand, al begint de spanning er nu wel om te snijden. Nog steeds zijn de details rondom de titel vaag, terwijl deze eind juni al in de winkels moet liggen. Wordt het een heel uitgebreide loop- en vlieg-simulator, of mogen we echt meer van de game verwachten? We hopen er de komende tijd achter te komen.  Wat zo goed als zeker lijkt, is dat de game op 22 juni in de winkels ligt.

HypeTop5_Overwatch

Spelers met een passie voor team-based shooters kunnen hun hart in mei helemaal ophalen met twee toffe shooters: begin mei met Battleborn en eind mei met Overwatch. Onze Hype-meter slaat echter net wat hoger uit bij Overwatch. Of dat het juiste gevoel is, is altijd maar de vraag. Het antwoord daarop lees je natuurlijk de komende weken terug op Pixel Vault wanneer beide games hun review krijgen. Overwatch ligt op 24 mei in de winkels voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Hype5_MirrorsEdgeMei

De nieuwste game van de Zweedse ontwikkelaar DICE zakt deze maand iets verder terug vanwege de gesloten bèta van afgelopen periode. Hoewel Patrick enthousiast was over de graphics van Mirror’s Edge Catalyst, maakt hij zich nog wel zorgen over de frame drops en de AI van vijanden. Of deze zorgen ook een probleem gaan vormen in de uiteindelijke game, weten we begin juni, want de titel werd recent met twee weekjes doorgeschoven. De game is verkrijgbaar op 9 juni voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

 

Hype5_StarOceanHoewel deze generatie al een aantal mooie Japanse titels heeft gezien, lijkt het land van de rijzende zon zich vooral te richten op de handhelds. Op 1 juli moet daar echter verandering in komen met het nieuwste deel binnen de Star Ocean-serie, genaamd Integrity and Faithlessness. De game belooft terug te gaan naar de kern van de serie, maar met een grootsere aanpak. Zo zal je tot zeven verschillende hoofdpersonages in gevechten zien verschijnen, waar je allemaal de controle over kan nemen. Hoe dat uitpakt, zien we begin juli exclusief voor de PlayStation 4.

Wie hebben het niet gered?

Geen enkele maand is hetzelfde en games verschuiven regelmatig in de Hype Top 5. Maar dat betekent ook dat er soms titels afvallen, zoals deze maand Dark Souls III en Fire Emblem Fates. Dark Souls III is een logische natuurlijk, want de game ligt ondertussen in de winkels. Hoewel de hype nog steeds leeft, kijken we graag vooruit, niet terug. Benieuwd wat wij van de game dachten, dan lees je natuurlijk de review. Fire Emblem Fates staat ook nog altijd op onze hype-radar, maar moest plaats maken voor games waar simpelweg meer hype voor is. Benieuwd naar deze game, dan check je onze preview.

Maar naar welke games kijk jij uit de komende maanden? Laat het ons weten in de reacties hieronder!