Hype Top 5: juni 2016 – De hype is laag

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Hype Top 5: juni 2016 – De hype is laag

De stilte voor de storm. Iedereen kent het spreekwoord wel en de gamesindustrie lijkt er nu middenin te zitten zo vlak voor de zomer en vlak voor evenementen als de E3 en gamescom. Niet heel vreemd dat het dan ook op onze hype-radar redelijk rustig is. Gelukkig komen er nog een aantal games uit in de komende drie maanden die wel voor een hype-piekje zorgen. Dit is de Hype Top 5 van juni 2016!

Mirror's Edge Catalyst 
 Hype Top 5: juni 2016 
 Pixel Vault

Met nog een klein weekje tot de release en als onze Game van de Maand kan Mirror’s Edge Catalyst natuurlijk niet ontbreken aan de top deze lijst. Hoewel de meningen links en rechts nog verdeeld zijn over de serie, weten we dat DICE een avontuur van kwaliteit kan afleveren. Daar is immers het origineel het beste voorbeeld van. Tel daar de volledige vrijheid in een grote stad en prachtige graphics bij op en het is niet vreemd dat de game hoog op onze hype-radar staat. Vanaf 9 juni kan iedereen met de game aan de slag voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Deus Ex: Mankind Divided 
 Hype Top 5: juni 2016 
 Pixel Vault

In 2011 maakte een hele vracht aan gamers voor het eerst kennis met Deus Ex in de vorm van Human Revolution. Als reboot van de serie doken miljoenen spelers wereldwijd voor het eerst een wereld in waarin mechanische aanpassingen aan het lichaam de normaalste zaak van wereld zijn. In augustus gaat de serie eindelijk verder en kruipen we opnieuw in de huid van Adam Jensen, die ditmaal met Interpol samenwerkt om een terroristische groep te stoppen. Op 23 augustus ligt Deus Ex: Mankind Divided in de winkel voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

No Man's Sky 
 Hype Top 5: juni 2016 
 Pixel Vault

No Man’s Sky zakt deze keer iets verder terug op de lijst, aangezien we weer langer op de game moeten wachten. Nu is dat niet iets om doodsbedreigingen over te sturen, maar balen doen we wel. We kunnen dus enkel hopen dat de dames en heren bij Hello Games de extra tijd goed gebruiken om nog wat laatste bugs weg te poetsen en een prachtproduct af leveren. Gamers moeten nu tot 10 augustus geduld hebben voordat ze met deze bijzondere ruimtegame aan de slag mogen op PlayStation 4 en pc.

Star Ocean: Integrity and Faithlessness 
 Hype Top 5: juni 2016 
 Pixel Vault

Begin juli kunnen we eindelijk weer eens aan de slag met een Japanse RPG die de tijd goed lijkt te gaan vullen tot aan de release van Final Fantasy XV. Star Ocean: Integrity and Faithlessness lijkt echter een nieuwe weg in te slaan met volledig vrije gevechten waarin je tot maximaal acht karakters kunt besturen. Nu is het alleen maar hopen dat er ook een optie voor de Japanse voice-acting in de game zal zitten. Op 1 juli zullen we het merken, dan ligt de game in de winkels voor de PlayStation 4.

Umbrella Corps 
 Hype Top 5: juni 2016 
 Pixel Vault

Het gaat al een tijdje wat minder met de Resident Evil-serie en dus doet Capcom er alles aan om de serie nieuw leven in te blazen. De aankomende spin-off onder de naam Umbrella Corps is één van die pogingen, waarbij men opnieuw probeert om een multiplayer-shooter te combineren met een zombiegame. Hoe goed dat gaat werken gaan we eind juni zien, maar de interesse is in ieder geval gewekt. De game is op 21 juni beschikbaar voor pc en PlayStation 4.

Wie hebben het niet gered?

Natuurlijk zijn er een aantal games die deze maand buiten de Hype Top 5 vallen, maar dat is simpelweg omdat ze al in de winkel liggen. Zowel Uncharted 4: A Thief’s End als Overwatch zijn te koop en meer dan enthousiast ontvangen, zowel door fans als door onze redactie.

Het zijn rustige maanden, maar dat betekent niet dat je je hoeft te vervelen. Staan de games waar jij het meeste naar uitkijkt de komende maanden in onze Hype Top 5 of missen we nog iets? Laat het ons weten in de reacties!