Hype top 5: juli 2016 – In het oog van de storm

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Hype top 5: juli 2016 – In het oog van de storm

Met de E3 achter ons en de gamescom in het vooruitzicht zitten we bijna letterlijk in het oog van de storm. De industrie is of aan het bij komen, of aan het voorbereiden. Heel veel nieuwe games hoeven we dus niet te verwachten. Toch zijn we de releaselijsten nagelopen om te kijken wat we de komende periode kunnen verwachten en wat onze hype-meter laat opleven. Dit is onze Hype Top 5 van juli 2016!

HT5-Juli-DEMD

Iets meer dan anderhalve maand. Dat is de tijd die Adam Jensen nog heeft om zich voor te bereiden op zijn nieuwe avontuur in Deus Ex: Mankind Divided. Ruim twee jaar na de gebeurtenissen van Human Revolution is de splitsing tussen de mensheid groter dan ooit tevoren. De ‘mechanische apartheid’ lijkt de mensheid te splitsen tussen puur natuur en mensen met een upgrade. Precies hetgeen waar terroristen maar al te graag gebruik van maken om chaos te stoken in de wereld. Of Mankind Divided net zo weet te verrassen weten we op 23 augustus. Dan ligt de game in de winkels voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

HT5-Juli-RC

Vorig jaar zagen we plots de aankondiging van ReCore. Een Xbox One-exclusive die een hoop platform-elementen goed leek te doen. Echter bleef het lang stil, totdat de game plots een releasedatum kreeg tijdens de persconferentie van Microsoft op de E3. Alsof dat nog niet voldoende was, komt de game ook nog eens uit op de pc en kunnen we er al in september mee aan de slag. Wij vermoeden dat menig platformer-fan zijn hart kan ophalen aan ReCore dit najaar.

HT5-Juli-NMS

Niet alleen ReCore was een verrassing, ook No Man’s Sky wist vriend en vijand te verrassen. Maar dat kwam vooral door de complete afwezigheid van de game tijdens de E3. Nu de game tot augustus is uitgesteld hadden veel fans op een uitgebreidere preview gehoopt. Die kwam er niet omdat het team van Hello Games besloot om stug door te werken aan de game. Een begrijpelijke, maar jammerlijke keuze, want veel dingen rondom No Man’s Sky blijven nu vaag. Op 10 augustus hopen we alle antwoorden te hebben, want dan ligt de game voor PlayStation 4 en pc in de winkels.

HT5-Juli-MHG

Hoewel de groep Monser Hunter-fans in het westen niet extreem groot is, blijven de games toch altijd weer populair. Het is dan ook niet vreemd dat we toch wel enthousiast zijn over het nieuwste deel in de serie, Monster Hunter Generations, dat halverwege juli in de winkels ligt. Met een nieuwe klasse, nieuwe stijlen en natuurlijk een hoop nieuwe monsters belooft de titel ons dan ook weer heel wat uurtjes zoet te houden, thuis en onderweg. De game komt namelijk exclusief uit voor de 3DS op 15 juli.

HT5-Juli-AOT

Roep de naam Attack on Titan en menig fan van manga en anime krijgt een twinkeling in zijn ogen, maar daarbuiten zal de serie weinig mensen iets doen. Met de aankomende game hoopt men dat daar verandering in komt en als we de eerste beelden mogen geloven kan het zomaar lukken. Zonder enige probleem slinger je door de lucht terwijl torenhoge titans de boel onveilig maken. Of het allemaal ook net zo lekker speelt, weten we in augustus. Attack on Titan: Wings of Freedom ligt namelijk op 26 augustus in de winkels voor de PlayStation-consoles, inclusief PlayStation Vita.

Wie hebben het niet gered?

Ook deze maand hebben we natuurlijk weer een aantal afwezigen, zoals Mirror’s Edge Catalyst en Umbrella Corps, die beide in de winkels liggen. Terwijl we nog druk bezig zijn met onze review van Umbrella Corps kan je hier onze review van Mirror’s Edge Catalyst terugvinden. Star Ocean: Integrity & Faithlessness ligt vanaf vandaag in de winkels, maar na de eerste uurtjes in de game is voor deze titel onze hype-meter flink gezakt. Hoe dat zit, lees je binnenkort in onze review.

Dat zijn ze weer: vijf games waar we de komende tijd erg naar uitkijken. Ben jij ook benieuwd naar ReCore, of kan je echt niet wachten op No Man’s Sky? Laat het ons weten in de reacties!