Hunger Games krijgt volgend jaar prequel-boek

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Hunger Games krijgt volgend jaar prequel-boek

Tien jaar na het verschijnen van het derde deel van de Hunger Games-trilogie, krijgt de serie een nieuw boek. In 2020 komt een prequel die zich ruim 60 jaar voor de originele trilogie afspeelt. Dit werd vandaag bekendgemaakt door Scholastic.

Hunger Games krijgt volgend jaar prequel-boekHet nieuwe deel in de Hunger Games wordt geschreven door Suzanne Collins en neemt lezers mee naar 64 jaar voor de originele trilogie. Deze periode staat in de serie bekend als de Dark Days: de mislukte revolutie binnen Panem en het bloedvergieten dat daarop volgde. Allemaal dus lang voordat Katniss Everdeen door Panem liep. Meer details over het verhaal of de personages zijn in de aankondiging van boekenhuis Scholastic nog niet te vinden.

Terwijl het nieuwe boek nog in productie is, maakt productiehuis Lionsgate bekend dat het opnieuw de film rondom het boek gaat maken, net zoals het dat al deed voor de eerdere boeken. Dit laat The Hollywood Reporter vandaag weten op basis van een verklaring van Joe Drake, hoofd van Lionsgate Motion Picture Group.

Het nieuwe boek van Suzanne Collins moet op 19 mei 2020 in de winkels liggen.