Humble Bundle is onderdeel van IGN geworden

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Humble Bundle is onderdeel van IGN geworden

Gisteren is bekendgemaakt dat entertainmentwebsite IGN Humble Bundle heeft overgekocht. Om ervoor te zorgen dat beide partijen onafhankelijk blijven, worden de originele teams in tact gehouden. IGN heeft alleen aangegeven de service te ondersteunen en ervoor te zorgen dat de website door blijft groeien.

Humble Bundle is momenteel al veel verder ontwikkeld dan het simpelweg aanbieden van bundels van games. Tegenwoordig geeft het ook games uit en betaalt het ontwikkelaars om games te maken. Deze games zijn dan bedoeld voor de abonnees die maandelijks de website ondersteunen. Bovendien kun je via de Humble Store ook gewoon games kopen.

In de zeven jaar dat Humble Bundle bestaat, heeft het al meer dan $100M verzameld voor verschillende goede doelen. IGN is dan ook niet van plan om de koers die de website heeft aangenomen, te veranderen. Juist vanwege het gedeelde enthousiasme omtrent games besloten de twee partijen dat een samenwerking beiden goed uit zou komen. Op deze manier kunnen denken ze nog meer geld in te zamelen voor goede doelen.