Hudson Mohawke componeert soundtrack Watch Dogs 2

archief
Twan Alofs op 20 januari 2020
Hudson Mohawke componeert soundtrack Watch Dogs 2

Muziek in open wereld games blijft een belangrijke punt. GTA heeft haar radiostations en Mafia 3 de sound of the sixties. Ubisoft gooit het met Watch Dogs 2 over een andere boeg. Zij hebben namelijk niemand minder dan Hudson Mohawke weten te strikken om de soundtrack te componeren.

Hudson Mohawke is onder andere bekend als producer van Kanye West, Drake, Frank Ocean en Björk. Tevens maakt de Schotse producer en DJ ook muziek onder zijn eigen naam en onder de naam TNGHT. Voor Watch Dogs 2 werd hij benaderd om de soundtrack te produceren. De inspiratie voor Mohawke kwam voort uit oude science fiction films. Zelf zegt hij het volgende hierover:

Toen Ubisoft mij benaderde voor een samenwerking om de sound van de game te ontwikkelen, wist ik dat ik een palet aan geluiden van een aantal sci-fi soundtracks wilde gebruiken in een combinatie met mijn eigen stijl. Het is een leerzame ervaring geweest en op sommige punten ook erg uitdagend, maar vooral erg belonend op het gebied van mijn eigen creativiteit.

Verder denkt de producer dat zijn muziek goed past bij de thematiek van de game. In Watch Dogs 2 speel je een jonge hacker genaamd Marcus Holloway. Hij wordt door ctOS beschuldigd van misdaden die hij niet heeft begaan. Uiteraard ga je als gamer weer hackend aan de slag om zo ctOS uit te schakelen. Dit allemaal met de muzikale ondersteuning van Mohawke, die tevens hoopt dat meer mensen zijn muziek gaan luisteren.

Werken aan deze soundtrack was een spannende en verfrissende kans voor mij, vooral omdat ik ook gepassioneerd ben over de thema’s in de game. Dit biedt mij de kans om een nieuw publiek te bereiken met mijn muziek zonder het te bestempelen als een specifiek genre.

Watch Dogs 2 verschijnt op 15 november voor de PlayStation 4 en Xbox One. De game is vanaf 29 november beschikbaar voor de pc. De soundtrack van de game zal vanaf 11 november te koop zijn. De eerste single, Shanghaied, is nu al te beluisteren.