HTC Vive vanaf 29 februari te bestellen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
HTC Vive vanaf 29 februari te bestellen

Nu Oculus de poorten voor de Rift heeft opengezet, worden ook de andere spelers in de VR-markt plots wakker. Vandaag heeft HTC, welke samen met Valve de HTC Vive heeft ontwikkeld, bekendgemaakt dat de headset vanaf 29 februari is te bestellen.

Het bericht kwam vandaag naar buiten bij The Telegraph, maar werd daarna al snel tegenover The Verge bevestigd door een vertegenwoordiger van HTC. Die gaf aan dat de headset vanaf 29 februari is te bestellen. Volgens The Verge zal de headset in april verstuurd worden naar klanten, maar het is niet bekend voor welk bedrag dit zal zijn. Een definitief design, verkoopbedrag en releasedatum krijgen we vlak voor 29 februari te horen.

De HTC Vive werd vorig jaar aangekondigd met de boodschap dat deze nog in 2015 zou verschijnen. Dat lukte echter niet en de headset werd doorgeschoven naar 2016, omdat HTC een belangrijke technische doorbraak had gemaakt. Ondertussen lijkt het duidelijk te zijn wat deze doorbraak is. Op 5 januari onthulde HTC namelijk een tweede generatie ontwikkel-kit.

Meest opvallende verandering daarin is een camera aan de voorkant van de headset. Gebruikers kunnen deze met een druk op de knop inschakelen, waarna de gebruiker een gevisualiseerde omgeving ziet van de ruimte waar de speler in zit. Door middel van blauwe lijnen op een zwarte achtergrond wordt de omgeving weergeven, iets wat een Tron-achtig effect heeft. Op deze manier kan de speler kijken wat er in de omgeving gebeurd, zonder de headset af te zetten of uit de ervaring te worden gehaald.