HTC Vive kost $800 en komt in april

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
HTC Vive kost $800 en komt in april

HTC heeft vandaag tijdens het Mobile World Congres de prijs en releasedatum voor de HTC Vive aangekondigd. De VR-headset zal voor 799 dollar over de toonbank gaan, 200 dollar meer dan de Oculus Rift. Reserveringen voor de headset kunnen vanaf 29 februari worden geplaatst, de headset zelf zal in april verschijnen.

Volgens de aankondiging zal de HTC Vive Consumer Edition, zoals de headset volledig zal heten, gebundeld komen met twee speciaal ontwikkelde controllers. Ook krijg je twee “basisstations” welke de positie van de speler bepalen en een box om de headset met de pc te verbinden. Om het pakket compleet te maken krijg je een set oordopjes en twee games: Job Simulator en Fantastic Contraption.

Waar het prijsverschil tussen de twee headsets precies vandaan komt, is nog onduidelijk. Het lijkt echter te maken te hebben met de meegeleverde controllers: bij de Oculus Rift krijgen spelers een afstandsbediening en een Xbox One-controller. De apart ontwikkelde controllers voor de Rift komen later dit jaar beschikbaar en moeten los worden gekocht. Volgens HTC’s virtual reality vice-president, Dan O’Brien, “is het aantrekkelijker om een compleet pakket te kopen in plaats van losse onderdelen”.

Welke games allemaal worden ondersteund door de headset is nog onduidelijk, maar de verwachting is dat het aantal groot zal zijn. Dit gezien de nauwe samenwerking met Valve in de ontwikkeling van de headset. Games voor de headset zullen dan ook direct via Valve’s distributieplatform Steam verkocht worden.