HTC brengt Vive Wireless Adapter uit

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
HTC brengt Vive Wireless Adapter uit

De HTC Vive is een welbekende VR-bril in het duurdere segment. Een groot probleem bij vrijwel elke VR-bril is het feit dat er een hoop kabels uit je achterhoofd hangt. HTC wil dit oplossen met de Vive Wireless Adapter, die de ontwikkelaar wil uitbrengen voor 345 euro.

De Vive Wireless Adapter komt in de doos met een 3-in-1-kabel, een Link Box, een powerbank met snellaadondersteuning en een PCI-express kaart. De PCI-express kaart stuurt het signaal vanuit je pc naar de Link Box. De Link Box stuurt vervolgens een signaal via het 802.11ad-protocol (60GHz spectrum) draadloos naar de ontvanger. HTC belooft een bereik van maximaal zes meter en een gezichtsveld van 150 graden vanuit de antenne, zodat je gewoon nog rond kunt lopen.

Heb je een Vive Pro, dan moet je een iets ander en duurder pakket aanschaffen. Voor 420 euro krijg je een andere verbindingskabel voor tussen de antenne en de PCI-express kaart en een iets ander mounting-systeem voor de ontvanger. Beide varianten van de Vive Wireless Adapter zijn vanaf 24 september beschikbaar. De voorverkoop start 5 september al.