Hot Wheels live-actionfilm in productie

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Hot Wheels live-actionfilm in productie

Hot Wheels bestaat 50 jaar, en dat moet worden gevierd. Mattel en Warner Bros. werken daarom samen aan een live-actionfilm. Dit kondigde de CEO van Mattel, Ynon Kreiz, vandaag aan. Hiermee wordt Hot Wheels, na Barbie, het tweede merk van Mattel dat door Warner Bros. wordt verfilmd.

Het idee voor een Hot Wheels film speelt al sinds 2003. Nu Warner Bros. de filmrechten heeft overgenomen van Legendary Studios, lijkt er schot in de zaak te zitten. Kreiz drukte in zijn verklaring zijn enthousiasme uit voor het project. Mattel hoopt met de film mensen op nieuwe manieren te enthousiasmeren voor hun speelgoed. Ook Warner Bros. heeft er zin in. “Hot Wheels spreekt al 50 jaar tot de verbeelding van kinderen over de hele wereld. We kunnen niet wachten om die adrenaline, actie en avontuur naar het witte doek te brengen,” aldus Tony Emmerich, de voorzitter van Warner Bros.

Op dit moment is er al een live-actionfilm over Barbie in productie. Hierin gaat Margot Robbie (uit bijvoorbeeld Suicide Squad) de hoofdrol spelen. Ook heeft Mattel recentelijk onderhandeld met Sony over de rechten op Masters of the Universe, oftewel de He-Man personages.

Wie de Hot Wheels-film gaat regisseren, wat het verhaal wordt en welke acteurs gaan meespelen, is nog onduidelijk.