Horizon Zero Dawn is een echte kaskraker

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Horizon Zero Dawn is een echte kaskraker

Het lijkt erop dat Sony en ontwikkelaar Guerrilla Games een echte bestseller hebben gecreëerd met Horizon Zero Dawn. De reviews waren al ontzettend lovend, maar het draait natuurlijk ook om de keiharde verkoopcijfers. En ook deze vallen zeker niet tegen, want de game is al 2,6 miljoen keer over de toonbank gevlogen.

De eerste RPG van het Amsterdamse Guerrilla blijkt een ongelooflijk succes te zijn. Lovende kritieken verschenen al een week voor de release en ook Amador is in zijn review erg onder de indruk van Horizon Zero Dawn. Vandaag heeft Sony de verkoopcijfers bekendgemaakt en in twee weken is de game 2,6 miljoen keer verkocht. Dit maakt het de best verkochte nieuwe IP op de PlayStation 4 en de beste release voor een Guerrilla-videogame.

Managing Director Herman Hulst is vanzelfsprekend in zijn nopjes door dit nieuws.

We zijn ongelooflijk blij dat Horizon Zero Dawn door de pers en gamers omarmt wordt. Het maken van deze game was een werk van liefde dus het is heel bevredigend om te zien dat de game net zo veel liefde krijgt als dat wij erin hebben gestopt. Horizon Zero Dawn is slechts het begin van het verhaal van Aloy en de wereld van de game. Het team is al hard aan het werk om het verhaal uit te breiden.

Hulst lijkt al te bevestigen dat er al gewerkt wordt aan DLC of misschien wel aan een vervolg op het nu al succesvolle Horizon Zero Dawn.