Horizon Zero Dawn heeft een kleine Day One-patch

archief
Twan Alofs op 20 januari 2020
Horizon Zero Dawn heeft een kleine Day One-patch

De maand maart trapt af met de release van Horizon Zero Dawn. Gamers die de game kopen, kunnen vrij snel na de aankoop aan de slag met de game. Ontwikkelaar Guerrilla Games heeft namelijk via Twitter laten weten dat de Day One-patch slechts 250 MB groot is.

Goed nieuws dus voor gamers met een trage internetverbinding (of met weinig geduld). Het afgelopen jaar werden we namelijk meermaals getrakteerd op patches met een aanzienlijke grootte. Zo was de patch van Final Fantasy XV bijvoorbeeld 7,2 gigabyte en bedroeg de patch van Tony Hawk Pro Skater 5 maar liefst 7,7 gigabyte. Vooral laatstgenoemde was opzienbarend, aangezien de game zelf slechts 4,6 gigabyte groot was.

Guerrilla Games komt overigens naar buiten met deze details nadat fans erom hadden gevraagd via Twitter. Middels een korte tweet geeft de Nederlandse ontwikkelaar dus antwoord op de vraag. Verder geeft men aan dat de patch notes wel pas verschijnen op de releasedatum.

Horizon Zero Dawn verschijnt op 1 maart exclusief voor de PlayStation 4. De game is zowel los te verkrijgen als in een bundel met de console.