Hoofdrol voor Anne Hathaway in The Witches

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Hoofdrol voor Anne Hathaway in The Witches

Menig kind heeft vroeger bij het zien van de film ‘The Witches’ nachtmerries gekregen. Nu is er bekendgemaakt dat Anne Hathaway de rol van de opperheks gaat vervullen in de remake van deze klassieker.

Anne Hathaway heeft de rol van Grand High Witch weten te bemachtigen in de verfilming van Roald Dahls boekverfilming The Witches. Robert Zemeckis werd al eerder aangetrokken als regisseur voor deze Warner Bros. Pictures-productie.

De film die gebaseerd is op het kinderboek uit 1937 vertelt het verhaal van een zevenjarige jongen dat te maken krijgen met een stel heksen. Deze heksen zien er op het eerste gezicht doodgewoon uit, maar als blijkt dat ze een plan hebben om alle kinderen ter wereld te doen verdwijnen komt hun ware aard naar boven.

Het verhaal werd in 1990 al eerder verfilmd door Nicolas Roeg. Anjelica Huston (Addams Family) speelde destijds de rol van de opperheks. De nieuwe verfilming past enkele elementen aan om zo een eigen versie te creëren. Zo wordt onder andere het verhaal verplaatst naar het racistische zuiden van de Verenigde Staten in de jaren 50.

Zemeckis neemt naast de regie ook de rol van producent op zich en hij schrijft het script samen met Jack Rapke. De opnames zijn nog in voorbereiding en eventuele data zijn nog niet bekend.