Hoofd van Sony US betreurt tekort

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Hoofd van Sony US betreurt tekort

Door een tekort aan PS4’s moeten winkeliers in de Verenigde Staten vaak nee verkopen aan klanten. Iets wat Jack Tretton, de baas van de Amerikaanse divisie van PlayStation aan het hart gaat.

Op de officiële PlayStation site deed Jack Tretton mee aan een podcast, waarin hij zei het te betreuren om potentiële klanten teleur te moeten stellen door nee te verkopen vanwege een tekort aan PlayStation 4’s.

“Je hebt competitie. Er zijn veel dingen waar mensen hun geld aan uit kunnen geven, zeker tijdens de feestdagen. De feestdagen komen maar eens per jaar dus dat is een tijd wanneer je als fabrikant gebruik moet maken van dat voordeel…Het breekt mijn hart wanneer iemand met $400 dollar in hand afgewezen moet worden wanneer ze een PS4 willen kopen.”

Aan de andere kant van de oceaan lijkt het erop dat men zich geen zorgen hoeft te maken: Andrew House van Sony Computer Entertainment verzekerde dat er genoeg systemen op voorraad zijn voor de Europese markt.

De reden waarom Jack Tretton mee deed aan de podcast is omdat er speculatie is dat Sony expres de voorraden laag houdt om de vraag naar de PlayStation 4 hoog te houden. Of het gebrek aan PlayStations in de Verenigde Staten echt zo schrijnend is, is nog maar de vraag: Jack Tretton werd in 2007 in verlegenheid gebracht door de heren van Penny-Arcade nadat Tretton beloofde $1200 uit te loven voor elke PlayStation 3 die men nog in de winkels kon vinden.