Hoofd ontwikkeling Bayonetta verklaart afwezigheid bij vervolg

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Hoofd ontwikkeling Bayonetta verklaart afwezigheid bij vervolg

In een interview met Famitsu ging Hideki Kamiya, hoofd ontwikkeling van de eerste Bayonetta game, dieper in op het feit dat hij niet betrokken is bij het vervolg op de game. Nieuwe titels zouden bij hem voorrang krijgen op vervolgen, zo verklaarde de Japanner.

Kayima voegde toe dat hij geen aversie tegen vervolgen heeft maar dat zijn positie in de industrie het gewoon vaak niet toe laat. “Iemand moet nieuw entertainment aanbieden aan gamers en de zaden planten die uit kunnen goeien tot sterke pilaren in de toekomst. Het klinkt een beetje hoogdravend maar ik denk dat dat mijn doel is. Als ik mee had gewerkt aan Devil May Cry 2 dan hadden Viewtiful Joe en Okami misschien misschien nooit bestaan. Als ik Bayonetta 2 zou maken dan had ik nooit bezig kunnen zijn met The Wonderful 101”.

Kamyia is momenteel bezig met een nieuw project waar tot op heden nog geen verdere details over naar buiten zijn gebracht. Bayonetta 2 zal uitkomen als exclusieve titel voor de Nintendo Wii U en staat gepland voor release in 2014.