Hoofd marketing Ubisoft enthousiast over next-gen consoles

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Hoofd marketing Ubisoft enthousiast over next-gen consoles

Tony Key van Ubisoft verklaarde in een interview met GamesIndustry International dat hij positief is over de komst van de Xbox One en PlayStation 4. Volgens het hoofd van marketing zou het een ‘explosie van innovatie’ kunnen veroorzaken. Met zijn uitspraken volgt hij in de voetsporen van Ubisoft topman Yves Guillemot die in de zomer van 2012 al een soortgelijke uitspraak deed.

“Er zit zo veel meer onder de motorkap. Geef ze wat meer tijd en je zult het verschil echt gaan zien. De hoeveelheid innovatie die er rond deze apparaten gaat ontstaan zal echt een inspiratie worden voor de industrie. Dat is wat we nodig hebben; We moeten enthousiasme terugbrengen in deze branche”, aldus Key.

Key had ook wat te zeggen over de matige reactie op de launch games van de nieuwe consoles; “Op het moment zijn alle ontwikkelaars hun processen aan het aanpassen. Bij een game als Assassin’s Creed IV zullen de meeste verkoopaantallen op de huidige consoles zijn. We kunnen geen next-gen versie maken die zo anders is dat we ze niet samen kunnen promoten. Dus voorlopig zullen developers en designers proberen games te maken die goed werken op alle systemen, maar hoe verder we middelen gaan specialiseren voor de volgende generatie des te minder zal dit het geval zijn, omdat de meeste creativiteit en energie in de nieuwe machines gestopt zal gaan worden”.